dimecres, 10 de març del 2010

Programari per persones amb discapacitat visual

Les persones amb discapacitat visual s'han d'adaptar al nostre món pensat per a persones vidents i això molts cops els limita a la seva vida quotidiana. El nostre món hem de tenir cabuda tots, per sort hi ha persones que han pensat en crear eines, recursos i materials per a que aquesta adaptació al món sigui més fàcil i còmoda per a tots. Tot seguit trobareu un seguit de programes pensats per a persones amb deficiència visual.

-Programa JAWS : És un lector de pantalla que permet a una persona cega o amb dèficit visual, accedir als continguts de la pantalla d’un ordinador personal mitjançant la veu.



-Lupes TV. Magnilink x Reader. :Aquesta lupa permet la lectura de textos, amb un augment de lletres perquè deficients visuals puguin llegir sense cap problema.











-Màquina mecànica per a escriure en Braille : el Braille va ser inventar per Louis Braille a meitat de segle XIX i és un sistema de lectura i escriptura per deficients visuals. Consisteix en 6 punts organitzats de formes diferents representant a cada lletra.










-Anotador parlant : és un recurs que consta d'un teclat en Braille i un sintetitzador de veu. Entre les seves funcions destaca el recull de treballs, calendari, calculadora.


-Faristol: és un suport que permet tenir el text en posició vertical, és adequat per a deficients visuals ja que la il·luminació és més bona i per tant es pot veure qualitativament millor, sense cap ombre.




- Programa de magnificació de caràcters : és un programa que s'ha d'instal·lar al PC de l'ordinador i permet ampliar la lletra tant d'ample com de llargada, també pot ampliar el menú, les fletxes, el cursó, etc.

http://www.tecno-ayudas.com.ar/productos_magnificador_caracteres_magic_8.html


-Programa per a utilitzar el Windows amb síntesi de veu : és un programa de Windows que permet llegir el que hi diu el text. A més el que es diu, té diferent tonalitat respectant la pragmàtica del text.

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/snee/doc/sintesiveu.htm


-Telèfon mòbil amb veu:
http//www.udl.es/serveis/seu/udlxtothom/_Recursos_txcnics_per_a_les_persones_amb_discapacitat.html


http://www20.gencat.cat/docs/dasc/03Ambits%20tematics/11Discapacitat/Ajuts_i_prestacions_economiques/Ajuts_atencio_social/documents/cataleg_prestacions_2010.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada