dimecres, 10 de març del 2010

Programari per persones amb discapacitat auditiva

El món en que vivim és un món per a oients, tots ens fem càrrec, gràcies a les noves tecnologies aquest món és més respectuós, més comprensiu , en el que tothom pot tenir les mateixes oportunitats i pot gaudir de la mateixa manera. Actualment hi ha programes i aparells per a persones amb deficiència auditiva, com poden ser:

-Dispositiu telefònic de text : és un aparell alternatiu al telèfon que habitualment la gent té a casa seva , consta d'un teclat i una pantalla on es pot llegir el que diu l'interlocutor.














http//www.eunate.org/tel_texto.htm
http://fedowiki.wikispaces.com/file/view/VideotexB.jpg/55989284/VideotexB.jpg


-Fax o mòdem fax : es necessita un software que generi la transmissió per fax dels textos, un arxiu de disc o d'una imatge de la pantalla.





-Despertador vibrador: és un rellotge digital que incorpora un vibrador. És de fàcil maneig, avisa per mitjà de vibracions i pot avisar cada 5 minuts.



http//www.visionfarma.es/product/4277/0/0/1/RELOJ+DESPERTADOR+CON++VIBRADOR+INCORPORADO+PARA+PERSONAS+CON+DEFICIENCIAS+AUDITIVAS.htm




-Avisador de telèfon : es tracta d'un dispositiu connectat al telèfon. Al rebre trucades 's'encendrà una llum.


http://www.evoluzionaseguridad.com/admin/images/get/15887?xsf_version=0&&name=15887.jpg
http//www.seguridadplus.com/alarma_kit_via_radio_con_1625_1.htm

-Audiòfon : Es un aparell electroacústic que funciona amb piles i amplifica els sons. Es pot sentir més, però no millor, és a dir, no millora la qualitat del so. Hi ha diferents tipus d'audiòfons per a diferents sorderes.
http//www.xtec.net/serveis/creda/a8925251/audiofons.htm

-Videoconferència : permet obtenir la informació per altres canals que no sigui l'auditiu, la informació es rep també pel canal visual.

-Adaptació d'intèrfon : es com l'intèrfon dels nostres domicilis però el que hi ha és la imatge de la persona que truca a la porta.

-Implant coclear: és un aparell que es col·loca a l'interior de l'oïda de persones amb sordera severa o profunda. Aquest implant permet sentir millor, sorolls de l'entorn i fins i tot les veus amb prou nitidesa per que no sigui imprescindible per a mantenir una conversa llegir els llavis o bé utilitzar la llengua de signes.
http//www.implantcoclear.cat/pua

-Lectura labial i llengua de signes : la lectura labial és la capacitat de descodificar mitjançant el canal visual el que diu l'interlocutor fixant-se en la boca i també la cara, per això també s'anomena lectura oral-facial. Per altra part, la llengua de signes és una llengua que utilitzen les persones que no poden utilitzar el canal oral per comunicar-se, es comuniquen amb signes manuals. Aquesta es reconeguda, a Catalunya, se l'anomena Llengua de Signes de Catalunya LSC. Dit això, les persones amb deficiència auditiva poden fer cursos sobre lectura labial i llengua de signes, per actualitzar-se o sobretot és adequat en nens petits que necessiten eines per comunicar-se i no retardar la comunicació.


-Visualitzador fonètic Speechviewer III: es tracta d'una eina per la rehabilitació de la parla. Pretén reeducar el to, la duració, la pronunciació de fonemes , el ritme de la parla, etc,mitjançant estímuls visuals i auditius.

http://www.tecnoneet.org/docs/2000/II-92000.pdf

-Sistema Avel: és un programa que serveix per treballar la vocalització, l'audició, a través del joc.

-Globus i Globus 2: és un programa que serveix per treballar la vocalització i la intensitat de la veu. Està creat per Jordi Lagares i forma part del projecte Fressa.

-Talk it! : és un programa que treballa la pragmàtica i la intensitat de la veu.

-EAR ( ensenyança de l'articulació): es treballa l'articulació dels fonemes, de manera que en la pantalla es pot visualitzar de forma gràfica la posició de cada fonema.

http://www.euphoniaediciones.com/articulo_detalle.php?id_articulo=2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada